Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام- اربعین امسال هرچند نسبت به سال‌های گذشته به دلیل تجارب مسئولان بانظم قابل‌توجهی و هم‌چنین ارائه خدمات لازم همراه بود اما هم چنان کمبود هایی را نیز در حوزه زیرساخت ها به همراه دارد که می‌بایست برای مراسم سال آینده که در فصل گرما نیز برگزار می‌شود نسبت به تقویت و رفع مشکلات از حالا برنامه ریزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین-گروه استان ها:  شهرستان مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی ایلام با داشتن مرز بین‌المللی از معابر اصلی و مهم تردد خودروهای حامل کالاهای صادراتی و زائران عتبات عالیات است که در ایام اربعین امسال ۷۰ درصد از مجموع زائران مرز مهران را برای بازگشت به میهن انتخاب کردند.

بنا بر گزارش مسئولان تعداد پنج میلیون و ۶۰۰ هزار زائر اربعین از ابتدای ماه محرم تا ۱۸ ماه صفر از مرز مهران ثبت شد که از این میزان تردد بیش از ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار نفر ورود  و بیش از سه میلیون و ۳۸۸ هزار نفر هم از مرز مهران خارج شدند.
برای بسیاری از مردم و دست‌اندرکاران حوزه اجتماعی واضح است که این آمارها و مدیریت ورود و خروج روزانه بیش از ۲۰۰ هزار زائر و رتق‌وفتق امور حمل‌ونقل ،رفاه  و امنیت کار کوچکی نیست  و البته نیازمند برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

مسیر جایگزین زائران

در ایام اربعین به‌خصوص در زمان بازگشت زائران به دلیل ترافیک و حجم زیاد زائران مسیر مهران-ایلام یک‌طرفه و از مسیر مهران-ملکشاهی-ایلام معروف به جاده ترشابه استفاده می‌شود.

سال‌های گذشته اقداماتی در این محور انجام‌شده ولی ترشابه کماکان حادثه‌خیز بوده و نیاز است برای رفع این مشکل توجه ویژه شود، هرچند طبق گفته اهالی ملکشاهی در این جاده بعد از اربعین سال گذشته فعالیت عمرانی چندانی انجام نشد.

شهرستان ملکشاهی دارای نقاط حادثه‌خیز زیادی است  و لذا ضروری است تا برای تأمین امنیت زائران و رانندگان به این مسیر نگاهی ملی داشت و اعتباراتی فراتر از استان در نظر گرفته شود.

کمبود امکانات در پارکینگ‌ها

هرچند که امسال مسئولان شهرداری مهران ظرفیت پارکینگ‌ها را تا سه برابر سال گذشته افزایش دادند اما بسیاری از زائران که به‌منظور پارک خودرو هزینه‌ای معادل ۵۰۰ هزار ریال به شهرداری مهران پرداخت کردند از نبود آسفالت، نبود سرویس‌های بهداشتی ؛ نبود روشنایی و حتی یک قطره آب و هم‌چنین سایر امکانات رفاهی در محل پارک خودروها گلایه‌مند بودند.

البته حجت نصیری پور شهردار مهران در این رابطه می‌گوید: هزینه اخذشده در پارکینگ‌ها جهت زیباسازی شهر، رفع مشکلات پارکینگ، احداث نمازخانه، آسفالت و حفاظت از پارکینگ، برق‌رسانی و آب‌رسانی به پارکینگ‌ها  برای سال آینده ورد استفاده قرار می‌گیرد تا بتوانیم طی سال‌های آتی خدمات مطلوب‌تری به زوار ارائه دهیم.

ایجاد زیرساخت‌های دائمی

در همین رابطه استاندار ایلام بابیان اینکه مرز مهران نه‌تنها در ایام اربعین بلکه در طول سال نیز محل تردد حجم زیادی از زائران و تجار است اظهار می‌کند: تکمیل و ایجاد زیرساخت‌های اربعین در منطقه مرزی به‌صورت دائمی ضروری‌ترین نیاز است.

قاسم سلیمانی دشتکی یادآور می‌شود: باید امکاناتی نظیر دستگاه آب‌سردکن، واحد یخ‌ساز، بسته‌بندی آب، زائرسرا و سوله‌هایی به‌صورت دائمی مجهز به سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه در مرز مهران ایجاد شود.

سلیمانی دشتکی در مورد زیرساخت‌ها نیز یادآورمی شود: هرچند کنارگذرهای غربی و شرقی مهران راه افتاده اما با توجه به حجم زیاد خودروها و جلوگیری از بروز حوادث جاده‌ای باید حدفاصل پارکینگ اربعین تا کنارگذر شرقی نیاز به پل هوایی و تقاطع غیر هم‌سطح احداث شود.

وی اضافه می‌کند: همچنین از محل پارکینگ اربعین تا شهر مهران و پایانه برکت نیاز به فضای سبز و درختکاری دارد و موضوع مهم بعدی اینکه پارکینگ‌ها و پایانه‌های مهران ازجمله اربعین و برکت در حد جمعیت و زائران ترددکننده نیست که باید برای سال‌های آینده توسعه یابد.

استاندار ایلام البته تأکید می‌کند: به‌طور حتم توسعه زیرساخت‌های اربعین در مهران نیاز مبرم به حضور خیرین و نهادهایی چون بنیاد مستضعفان و بنیاد برکت دارد تا به کمک دستگاه‌های دولتی بیایند تا برای سال آینده کمترین مشکل در زمینه زیرساخت داشته باشیم.

نیاز به استراحتگاه

وی بابیان اینکه بخشی از تصادفات ناشی از خستگی و بی‌خوابی رانندگان است می‌افزاید: همچنین یکی از نیازهای مبرم مرز مهران وجود یک ساختمان برای محل استراحت رانندگان خودروهای باری، ترابری و سوخت‌رسان است تا زمانی که در مرز استقرار دارند قبل از حرکت در این مکان به استراحت بپردازند.

سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه اربعین در سال های آتی در فصل گرم تابستان برگزار می شود وجود سایبان، سرویس های بهداشتی و درخت کاری در مسیر راهپیمایی زائران در منطقه مهران را اجتناب ناپذیر می خواند.

استاندار ایلام عنوان می کند: هر چند بیشتر مسیر ایلام - مهران به صورن دو بانده تکمیل شده اما در برخی مقاطع مثل حد فاصل «پل کنجانچم» که یک نقطه کور محسوب می شود باید برای سال آینده بهسازی و تعریض شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایلام زائران اربعین حسینی زائران پیاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۷۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ بهروز ناصری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام در شورای هماهنگی معاونان فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه اظهار کرد: معاونان و مدیران فرهنگی باید با به فعلیت رساندن ظرفیت بی‌نظیر دانشجویان و استادان سفیران معرفی دستاوردهای دانشگاه باشند. دستاورد‌های دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه‌های آموزشی، علمی، پژوهشی و به‌ویژه فرهنگی در کشور بی‌نظیر و تأثیرگذار بوده و باید تأثیرگذاری دانشگاه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی و مردم و مسئولان در جریان آن قرار بگیرند.

وی اضافه کرد: پایلوت شدن معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام به‌عنوان متولی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در سطح همه مراکز آموزش عالی استان، کسب عنوان برتر جشنواره مهدویت و امامت در دوره قبل، کسب مقام اول راهیان نور در سطح کشور گوشه‌ای از افتخارات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام بوده که با تلاش و کوشش حوزه فرهنگی کسب شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: اولویت اصلی استان ایلام با توجه به برگزاری کنگره اربعین و بیشترین حجم تردد کشور از استان به‌عنوان دروازه عتبات عالیان کار فرهنگی است و انتظار مسئولان استان ایلام محور قرار گرفتن دانشگاه آزاد اسلامی در ایام اربعین و بسط و گسترش فرهنگ اربعین و عاشورایی بوده و باید از این ظرفیت برای توسعه دانشگاه و معرفی بیشتر آن استفاده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات